03 paź

Dzień Zdrowej Kanapki

W naszej szkole odbył się Konkurs Kulinarny pod hasłem “Smacznie, zdrowo, kanapkowo – Dzień Zdrowej Kanapki. Organizatorkami konkursu były p. Martyna Syryńska-Giro oraz p. Agnieszka Skrobisz . Celem konkursu było doskonalenie umiejętności kulinarnych, rozbudzanie inicjatywy, pomysłowości, propagowanie idei zdrowego odżywiania oraz wartości odżywczych, rozbudzanie poprzez zabawę pasji kulinarnych, doskonalenie samodzielności oraz umiejętności organizacji i higieny pracy oraz kształtowanie umiejętności zdrowej rywalizacji. Konkurs był przeznaczony dla klas 1-3.
Zadaniem uczniów było samodzielne wykonanie zdrowej i odżywczej kanapki. Uczestnicy z wielkim zapałem przystąpili do realizacji zadania używając oczywiście samych zdrowych produktów. Wszyscy bardzo się starali, aby ich kanapka była najlepsza i najładniejsza.
Komisja konkursowa w składzie p.Ewelina Martoś-Wyrwał oraz p.Izabela Falana oceniła uczestników i przyznała punkty według następujących kryteriów: kreatywność i pomysłowość w doborze składników oraz estetyka wykonania kanapki, organizacja i higiena miejsca pracy. Po emocjonujących obradach przyznano następujące miejsca:

Klasy I:
I miejsce: Zuzanna Orlikowska (klasa 1a), II miejsce: Franciszek Prokop (klasa 1b), III miejsce: Marysia Viznovych (klasa 1a)
Klasy II:
I miejsce: Blanka Suliga (klasa 2d), II miejsce: Bianca Bugajny (klasa 2a), III miejsce: Zlata Mykhalchuk (klasa 2d), wyróżnienie: Lena Wolska (klasa 2d)
Klasy III:
I miejsce: Natalia Prokop (klasa 3c), II miejsce: Gabriela Rydzek (klasa 3a), III miejsce: Dawid Koza (klasa 3b) ,wyróżnienie: Szymon Stolarczyk (klasa 3a)

Dziękujemy za udział i zaangażowanie. Była to prawdziwa kulinarna przygoda.

Przejdź do treści